Teta Barbka je blagovna znamka kmetije Kovačnik, pod katero predstavljamo dobrote, pridelane in predelane na naši kmetiji. Teta Barbka bo z vami delila preizkušene recepte, po katerih že veliko let pripravljamo jedi in sladice za goste naše kmetije.

Obišči teto barbko na Facebooku!

Videorecepti Tete Barbke

Njoki z žajbljem

Buče naznanjajo jesenski čas, ko nas narava obdari s plodovi vseh vrst. Težko bi našli zelenjavo, ki ponuja toliko različnih možnosti za pripravo, kot so buče. Tiste, ki v sebi skrivajo oranžno meso. Lepo se ujamejo z različnimi želišči in zacimbami. Piko na i da tej jedi hrustljavi žajbelj, ki ga ocvremo. Klasična kombinacija, ki vedno navduši.

Pira z jurčki

Veste, katera priloga je najbolj priljubljena pri gostih naše turistične kmetije Pri Kovačniku? Verjamem, da ne boste presenečeni, če vam povem, da je to pira z jurčki, ki jo obogatimo z nežnimi ognjičevimi cvetovi.

Porova pita

Tole je pravzaprav zelenjavna zloženka. Meni pa je bolj všeč, če jo poimenujem pita, čeprav zanjo ne naredim krhkega testa, ampak palačinke. Lahko jih zlagamo po nadstropjih: plast nadeva, palačinka, nadev, lahko pa jih zavijemo in namažemo kot zavitke. Kakor je komu ljubše.

Piškoti s sivko

Sivka ni samo za odganjanje moljev in komarjev, ampak lahko z njo pripravimo tudi piškote, ki so v poletnih dneh prava poslastica. Vendar pazljivo s sivko, kajti ni vsaka sorta sivke ustrezna za prehrano ljudi!