POGOJI POSLOVANJA IN POLITIKA ZASEBNOSTI

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: kovacnik.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina: kovacnik.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine: kovacnik.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Brez izrecnega pisnega dovoljenja uporabnikom spletne strani kovacnik.com ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

POMEMBNO

Izdajanje in dostava žganih pijač se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

CENE

Vse cene naših izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah artiklov je DDV že vštet. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.

IZDELKI IN FOTOGRAFIJE

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

POSTOPEK NAKUPA

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledil bo obrazec v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun avtomatsko pošlje na njegov e-poštni naslov. Naročila se sprejemajo vsak delovnik od ponedeljka do četrtka. Naročila prejeta do 10. ure bodo obdelana v istem ali najkasneje v naslednjem delovnem dnevu.

NAČINI PLAČILA

Kupec lahko opravi plačilo:

  • s predračunom
  • plačilom po povzetju
  • kreditna kartica

DOSTAVA

Naročila v spletni trgovini kovacnik.com, dostavljamo po vsej Sloveniji. Blago bo dostavljeno preko dostavne službe na sporočeni naslov.

STROŠKI DOSTAVE

Dostava paketov po Sloveniji je 5,5€ z vključenim DDV. Ob nakupu nad 50€ je poštnina po Sloveniji brezplačna.

ČAS DOSTAVE

Naročeni paketi bodo dostavljeni po vsej Sloveniji v roku 5 delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se s kupcem dogovorili drugače.

VRAČILO PLAČILA, BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@kovacnik.com sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam (npr. paket po meri).

V skladu z 3 točko petega odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe.

Kupec lahko reklamira blago, če je prodajalec poslal napačne izdelke, ali v napačni količini. Kupec lahko blago v tem primeru prodajalca obvesti o reklamaciji na številki 02 601 54 00 in 041 878 474 ali e-pošto: info@kovacnik.com, ter zahteva zamenjavo, ali vračilo kupnine.

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi, ki vam je dostavila paket in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov (ZVPot). Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Prodajalec bo v roku pet (5) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. V primeru reklamacije oz. pritožbe se obrnite na info@kovacnik.com ali nas pokličite na 02 601 54 00 ali 041 878 474.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

kovacnik.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, z visoko mero skrbnosti gleda na varovanje zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani in osebnih podatkov, ki jih uporabniki posredujejo, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in uredbo GDPR.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če nakupujete v spletni trgovini, se prijavljate na dogodke, pošiljate povpraševanje oziroma se naročite na obveščanje.

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot naročilo na obveščanje, del naročila storitev, zahtev ali povpraševanja po storitvah in v podobnih situacijah v skladu z namenom, za katerega ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Vaša privolitev na obveščanje pomeni, da bomo shranili samo vaš e-poštni naslov in ničesar več. Nikoli ga ne bomo posredovali tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko to sporoči tudi na e-poštni naslov: info@kovacnik.com ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte.

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete vi, zbiramo še informacije prek piškotkov; te lahko zajemajo spletno stran, ki je bila povezava z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, vaš IP-naslov za določitev države iz katere prihajate in čas trajanja obiska na naši spletni strani. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Zagotavljamo ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov. 

KOMUNIKACIJA

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu kupec izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno naveden, akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike bodo jasno označene kot takšne z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval. S kupci želimo preko e-pošte in mobilne številke (SMS) komunicirati predvsem zaradi procesa naročil in dostave, v kolikor bo kupec to dovoljeval, pa bomo z njim komunicirali tudi za namene obveščanja o novih ponudbah in akcijah. Kupec se lahko kadarkoli pisno odjavi od prejemanja sporočil na naslov info@kovacnik.com ali po telefonu 02 601 54 00 in 041 878 474.

IZJAVA O VAROVANJU PODATKOV – GDPR

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le za namen, za katerega ste podali izrecno soglasje.

Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, bo v skladu s to privolitvijo osebne podatke hranil v skladu z evropsko direktivo GDPR in veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov do preklica. Podatke lahko kadarkoli spremenite na povezavi Posodobitev podatkov ali svojo privolitev prekličete s klikom na povezavo Odjava. Obe povezavi sta na voljo v vsakem poslanem sporočilu.
Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, vaših osebnih podatkov ne bo posredovala drugim družbam za marketinške ali druge namene. V skladu z veljavnimi pravnimi okvirji ste upravičeni do ugovora o obdelavi osebnih podatkov in do njihove prenosljivosti. Dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov lahko uveljavljate pisno.
Svoje zahteve iz naslova obdelave in varstva osebnih podatkov lahko posredujete tudi na e-naslov info@kovacnik.com. V primeru suma, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo v skladu s podanim soglasjem, je na voljo pritožba na urad Informacijskega pooblaščenca.

PRIJAVA NA E-NOVICE

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e- novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli prekliče. Preklic lahko izvede na dnu prejetega emaila, z klikom na povezavo “odjavi se”. Ali z poslanim e-mailom na info@kovacnik.com z zadevo “Odjava od e-novic”.

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.

E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim naročnikom.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri povpraševanju / prijavi na e-novice ali kasneje posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke. Upravljavec spletnega mesta shop.kovacnik.si vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

PIŠKOTKI

Upravljavec »piškotkov« in spletnega mesta je Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Piškotki so datoteke, ki jih naše spletno mesto ustvarijo med obiskom ter se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta. Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. Omogočajo nam, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino. Podatkov, zbranih s pomočjo lastnih piškotkov ne posredujemo tretjim osebam. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Shranjevanje piškotkov je v domeni izbranega brskalnika, ki ga uporabljate na računalniku, tako, da lahko sami shranjene piškotke po želji omejite ali izbrišete ali onemogočite s svojega računalnika.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, saj je interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

PIŠKOTKI SE UPORABLJAJO

  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave. Vrste piškotkov in uporaba na naši spletni strani Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko odprete brskalnik, pa do trenutka, ko zaključite sejo in zaprete brskalnik. Odstranjeni so iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik. Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo shranjeni, tudi po zaključku seje, v računalniku pa ostanejo približno 6 mesecev. Spletna stran jih uporablja npr. za analiziranje obiskov na našem spletnem mestu, da lahko našo ponudbo še bolj izboljšamo.

Analitični piškotki Google Analytics: se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako uporabljate našo spletno stran, sporočajo pa nam tudi število obiskovalcev na našem spletnem mestu. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb (ang. Targeting Cookies): Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje vsebin, ki so zanimive za vas glede na vaše interese. Ciljni piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija (od tod tudi ime piškotki tretjih oseb) in so na spletno stran nameščeni z dovoljenjem upravljavca spletne strani.

Uporabljajo se za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje (npr. zapomnijo si, da vaš obisk spletne strani in informacijo posredujejo ostalim organizacijam, običajno oglaševalskim organizacijam ali socialnim omrežjem preko vaših akcij kot so klik na gumb “Všeč mi je” (“Like”) ali “Objavi na Facebooku” (AddThis to Facebook) in podobno). Ciljni piškotki omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Ponudnik bo z vsemi podatki zbranimi na spletni strani razpolagal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), vaših osebnih podatkov pa ne bo prodajal ali dajal v najem tretjim osebam.

NADZOR PIŠKOTKOV

Za uporabo piškotkov se lahko sami odločate. Piškotke lahko vedno v celoti / delno sprejmete ali zavrnete, odstranite oz. jih onemogočite.

Piškotke si lahko ogledate in jih upravljate tukaj (povezava: chrome://settings/content/cookies), sledenju Google Analytics pa lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Za pomoč pri upravljanju piškotkov se lahko obrnete tudi na »pomoč uporabnikom« v vašem brskalniku.

OSNOVNI PODATKI

Turistična kmetija “Pri Kovačniku”
Planica 9,
2313 Fram

t: 02 601 54 00
m: 041 878 474, 031 330 113
e: info@kovacnik.com

Barbara Štern, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Matična številka: 2462532000
ID za DDV: SI75397536
Zavezanka za DDV: DA
IBAN: SI56 19340 5011 492712
Zaporedna številka vpisa: 331-14/2013-3 (8012)