Domače in s tradicijo, a malce drugače

Vse, ki cenite s sodobnim pristopom in izvirnostjo začinjeno tradicijo, lokalno pridelano hrano ter z letnimi časi uglašeno ponudbo, pri Kovačniku čaka pravi kulinarični raj!

Našo kuhinjo plemenitita kulinarično znanje, ki se je skozi stoletja prenašalo iz roda v rod ter ljubezen do vsega dobrega. Tradicionalne štajerske dobrote, kot so kiblflajš z zaseko in čebulo, goveja juha z jetrnimi zvitki, štajerska kisla juha, pohorski pisker in mlada govedina iz domače reje 

so le del raznolike in bogate ponudbe, s katero bodo razvajali vaše brbončice.
Kovačnikovi vam bomo ponosno ponudili tudi bogate narezke, pri katerih ob vrhunskih domačih mesninah, kot sta pohorska bunka in Kovačnikova salama iz govejega in svinjskega mesa, izdelana po receptu dedka Janeza, ne bosta 

manjkala tudi domača jetrna pašteta in seveda hlebec svežega kruha, spečenega v krušni peči.
Slastno ponudbo zaokrožajo raznotere sezonske in tradicionalne praznične jedi, na kmetiji pa po predhodnem naročilu z veseljem pripravijo tudi obroke za vegetarijance in vegane.

Dobrodošli pri nas doma

Z veseljem vas pričakujemo ob sobotah in nedeljah med 12:00 in 20:00 uro.

Skupine ali posamezne goste radi postrežemo s hišnimi dobrotami, ki jih v miru použijete v svetlih jedilnicah, opremljenih v pristnem podeželskem slogu. V prvi jedilnici “Pri peči” je prostora za 15 oseb, v drugi “Pri vrtu” pa bo svoj prostor našlo 35 obiskovalcev naše domačije. Vsa hrana je pripravljena sveže in sproti, zato v vsakem primeru prosimo za predhodno rezervacijo vašega obiska.

V nadstropju višje oddajamo tri družinske sobe za preživljanje počitnic na kmetiji.

Prelistajte našo brošuro