Sladice za angele

Pri Kovačniku smo sladkosnedi. Prepričani smo, da so sladke dobrote popoln zaključek kosila in njegova krona! A tudi če za sladkarije ne marate preveč, morate poskusiti vsaj eno sladko dobroto, po kateri slovimo daleč naokoli.

Hišna specialiteta mame Angelce, pohorska gibanica, je tako božansko dobra, da bi jo še angelčki jedli! Narejena je iz sveže skute in z ljubeznijo pripravljena po receptu, ki ga je v družini preizkusilo in skrbno čuvalo več generacij. Nežna, a polnega okusa, se vam bo kar stopila na jeziku!
Iz Kovačnikove kuhinje diši tudi po drugih sladkih skušnjavah. Po palačinkah, ki se jih 

najbolj razveselijo najmlajši, po buhteljnih, orehovi ali pehtranovi potici, jabolčnih ali slivovih pitah, pa najrazličnejših zavitkih, piškotih in šmornu z jabolčno čežano.
Sladice so svoje mesto našle tudi v kozarčkih! Za dobrodošlico vam ponudimo hišni borovničevec, smrekovec ali kakšen drug sadni ali zeliščni liker.

Navdušujejo naše ekstra domače marmelade. Prav vse so pripravljene iz svežega sadja z domačega vrta in okoliških kmetov. Jagoda, malina, hruška, brajda,…  Težko bo izbrati! Naj vas zapelje Barbarina najbolj priljubljena kreacija, ki temelji na ubrani kombinaciji rabarbare in jabolk. Poskusiti pa morate tudi marmelado iz kostanja ali borovnice.

Dobrodošli pri nas doma

Z veseljem vas pričakujemo ob sobotah in nedeljah med 12:00 in 22:00 uro.

Skupine ali posamezne goste radi postrežemo s hišnimi dobrotami, ki jih v miru použijete v svetlih jedilnicah, opremljenih v pristnem podeželskem slogu. V prvi jedilnici “Pri peči” je prostora za 15 oseb, v drugi “Pri vrtu” pa bo svoj prostor našlo 40 obiskovalcev naše domačije. Vsa hrana je pripravljena sveže in sproti, zato v vsakem primeru prosimo za predhodno rezervacijo vašega obiska.

V nadstropju višje oddajamo tri družinske sobe za preživljanje počitnic na kmetiji.

Prelistajte našo brošuro